1. Носенето на магнитно пособие няма да помогне за болките по цялото ви тяло. Магнитите са най-ефективни когато са поставени точно върху мястото на болката.

2. Силата на магнитите не се определя от големината на металните предмети, които привличат. Магнит с сила 3000 гауса може да не привлече предмет като ножици например ако е с големина половин сантиметър, но ако магнитът е около 5 см той може да привлече предмет като ножици дори и с по-малка сила.

Установено е, че органите и системите на организма по разли­чен начин реагират на външно магнитно поле. Избирателността в реакциите зависи от електрическите и магнитни свойства на съ­ответната тъкан, различията в микроциркулацията, интензивност­та на метаболизма и състоянието на нервомоторната динамика. По степента на своята чувствителност към магнитно поле, първо място заема нервната, след това ендокринната, сърдечно-съдовата, кръвообръщението, мускулите, храносмилателната, отделителна­та, дихателната и костната система.

Лечението с магнити бива два вида: локално и общо. На дланите или ходилата се поставят два магнита с различни полюса и така пациентът стои 10 минути дневно, за препоръчване сутрин преди закуска. При хронични заболявания е необходим половин час. Два час след процедурата не бива да се приемат студени течност или къпане. Силни магнити не трябва да се използват при бременни и в областта на сърцето и мозъка.

Магнитните елементи, вградени в нашите гривни създават сложно постоянно биомагнитно поле, действащо върху постоянно преминаващата през ръката кръв. Обогатява кръвта с кислород, подобрява кръвооросяването и кръвообращението, както и цялостното действие на кръвоносната система.

Лечението с магнити е естествен метод, който е безопасен и лесен. Ефикасността му е доказана в повече от 85% от случаите. Те могат да се комбинират с традиционните терапии. Чрез тях се избягва злоупотребата с лекарства и вредни химични продукти.

В последните години все повече хора се разочароват от традиционната медицина и насочват своите надежди за лекуване към алтернативната медицина. Такава алтернатива е магнитотерапията. Смята се, че магнитите действат положително на живите тъкани. Изследвания на американски специалисти потвърждават, че магнитите притежават болкоуспокояващи и лечебни свойства.

Магнитите могат да успокоят болките в костите, да подобрят настроението и дори да намалят нивото на холестерола. Ако сложите магнит под възглавницата си нощем, той ще смекчи ударите на всекидневния стрес. Магнитотерапия се предлага в повечето санаториуми и курорти, както и в отделни лекарски кабинети. Предлагат се и различни магнитни колани и клипси, които помагат при главоболие, болки в кръста или при менструация.

Магнитотерапията е физикален метод, при който за целите на профилактиката и лечението се прилага постоянно или ниско честотно променливо магнитно поле. с подчертано обезболяващо и противовъзпалително действие.

Страница 1 от 3On Screen Facebook Popup by Infofru

Последвайте ни във Facebook !!!

Close

© 2011-2018 Магнитни гривни за високо кръвно. All Rights Reserved.
Designed by Angel Matsanov