fbpx

Магнитотерапия - Какви са ползите?

Магнитотерапията - алтернатива на медицината

Магнитотерапията - алтернатива на медицината

Може ли магнитотерапията достойно да се нарече "алтернатива на медицината"?

В последните години все повече хора се разочароват от традиционната медицина и насочват своите надежди за лекуване към алтернативната медицина. Такава алтернатива е магнитотерапията. Смята се, че магнитите действат положително на живите тъкани. Изследвания на американски специалисти потвърждават, че магнитите притежават болкоуспокояващи и лечебни свойства.

Най-популярните магнитни продукти са гривните. Съществуват магнитни гривни от различни магнитни материали: никел, желязо, волфрамов карбид, чисто сребро, мед и титан. Независимо обаче от материала, използван за изработката на магнитните гривни, принципът им на работа е един и същ. Всъщност всички магнитни продукти работят по един и същи начин, основаващ се на принципите на магнитотерапията.

Теориите, с които се обяснява лечебното действие на магнитите са няколко.

- Според едната магнитното поле, действащо на засегната и болезнена област от тялото, улеснява производството на аналгетици вътре в тялото, включително ендорфини и мелатонин. Това от своя страна помага за подобряване на кръвообращението, улеснява оздравителния процес, тушира болката, възпалението, стреса и тревожността.

- Според друга теория, живите клетъчни тела излъчват електромагнитни импулси. Всяко нарушение на тези импулси води до различни здравословни проблеми. Магнитните гривни внасят равновесие в магнитното поле и стимулират потока електромагнитна енергия от енергийните центрове на нашето тяло, известни като меридиани. Това намалява опасността от усложнения, отключва енергийни потоци и въздейства на физиологичните механизми.

- Трета теория предполага, че магнитното поле, създадено от магнитната гривна, привлича желязото, което се намира в кръвта ни. Това, от своя страна, подобрява кръвообращението по посока на болната част от нашето тяло и така то оздравява по-бързо.

Много са теориите за принципа на действие на магнитотерапията, но факт е, че тя действа и е още една алтернатива на медицината.

facebook_page_plugin


On Screen Facebook Popup by Infofru

Последвайте ни във Facebook !!!

Close


 Абонирай се за бюлетина и грабни отстъпка!

Абонирай се за нашия бюлетин, и ще получиш код за 10% отстъпка! Очакват те още много изненади :)


MBracelets Фейсбук страница

Вход / Регистрация

Абонирай се

Абонирай се за нашия бюлетин, и ще получиш код за 10% отстъпка! Очакват те още много изненади :)

Свържете се с нас

Мацанов Груп ЕООД

гр. Пловдив, ул. Белица 24

magnitni.grivni@gmail.com

0898203031

Phone call viber contact whatsapp contact send email
© 2011-2019 Магнитни гривни за високо кръвно. All Rights Reserved.
Designed by Angel Matsanov