fbpx

Магнитотерапия - Какви са ползите?

Приложение на магнитотерапията

Приложение на магнитотерапията

Американските и европейските учени получават добри резултати при тестването на електромагнитни полета за лекуването, както на язва, така и на сериозни изгаряния. Меките тъкани, костите и ставните връзки реагират най-добре при лечение с магнитни полета. В Русия лекарите рутинно използват магнити за ускоряване на лечението след операции, за подобряване на циркулацията и за заздравяване на костите.

Д-р Джак Принс - американски зъболекар успешно прилага магнити на акупунктурни точки за намаляване на кръвотечението и болката. Той открил, че магнитите допринасят за мигновенното намаляване и дори спиране на хроничните болки в челюстта, както и при главоболия и зъбобол.Воденето на модерен начин на живот най-често включва пребиваване в сгради с високо съдържание на метал, който намалява естествените магнитни сили, създавани от земното ядро. Това води до тъй наречения синдром на магнитен дефицит (MFDS), дефиниран от д-р Накагава. Симптомите на това състояние са безсъние, умора, обездвижване и болки в раменете, гърба, врата, гърдите, главоболие, апатия. Най-често тези симптоми се предизвикват от намаленото излагане на естествените магнитни сили. Ето защо магнитните гривни, които предлагаме ще ви помогнат да регулирате вашият магнитен дефицит.

Научно действието на магнитите може да бъде обяснено по следния начин: при нараняване, независимо дали от артрит, скъсан мускул или друго състояние, мястото обикновенно се "обгражда" от инфекция, или казано иначе - повишава се киселиността на мястото (намалява се pH - нормалното ниво на pH на тялото е 6.0 - 6.8). Увеличаването на кислорода и кръвния поток увеличават алкалността. Това неутрализира киселиността, позволявайки на тялото да започне самостоятелно възстановителните си дейности. Използването на магнити просто позволява на организма по-лесно и по-бързо да достигне до състоянието, в което да може самостоятелно да се справи с проблемната област. След като областта е детоксикирана, започва действието на магнитите. Поради факта, че кръвтта в тялото ни циркулира постоянно, тя периодично преминава през мястото, където е поставен магнита върху кожата. В това магнитно поле йоните в кръвта променят състоянието си и биват привличани от магнита, като атомните частици започват да се въртят вътре в клетката (познато като ефекта на Хел). Това включване кара тялото да стимулира собственият си бета-ендорфин (система в тялото за намаляване на болката). Като цяло очакваният ефект е "издължаване" и релаксация на тъканите. Северният полюс е именно този, който предизвиква успокояване на тялото и се смята че разширява капилярите, което довежда до по-голям приток на кръв и от там на кислород в тази област. Южният полюс на магнита също може да бъде използван за терапия, но това трябва да се извършва само от лекари-специалисти, защото неправилното или продължително излагане на влиянието на магнитният южен полюс, може да доведе до стрес и да бъде опасно при дългосрочно използване.

В следствие на магнитните сили капилярните стени се отпускат, което довежда до по-голям приток на кислород, чрез увеличената циркулация на кръвта, което води до верижна реакция от метаболитни реакции:

 1. Нивото на pH се нормализира до неутрално, което освобождава кислорода до своята свободна молекулярна форма;
 2. Кислородът се транспортира до клетките за регенерация на тъканите;
 3. Намалява нивото на свободните радикали от енергизиращите ензими (свободните радикали до голяма степен са отговорни за нивото на стреса и стареенето);
 4. Произвежда се енергия от аденозин-трифосфата в клетките;
 5. Токсините, образуващи се в следствие на метаболизма се изхвърлят от клетките;
 6. Задържането на течности (едема) се намалява.

Основни действия на магнитните гривни, предлагани от нас:

 • Намаляват болката, повишават мобилността на ставите;
 • Намаляват стреса и депресията;
 • Намаляват болките в гърба;
 • Намаляват мигрената, болките в главата и болки в зъбите;
 • Подобряват съня;
 • Подпомагат възстановяването на нервната система;
 • Намаляват мускулните болки;
 • Намаляват синини, охлузвания и подутини;
 • Ускоряват лечението на спортни трамви;
 • Повишават устойчивостта към инфекции;
 • Подобряват циркулацията на телесни течности и прекомерно прегряване;
 • Изчистват токсичните и ненужните вещества от кръвта - нейонизиран калции, холестерол, мазнини;
 • Стесняват и възстановяват нормалната форма на разширените вени;
 • Ускоряват оздравителните процеси при счупвания на кости, болки в китките и тендовагинит;
 • Оказват благоприятно действие на сексуалността и плодовитостта при мъжете;
 • Намаляват менструалните болки;
 • Спомагат за намаляване на болките при раково болни и за третиране на раковите образувания;
 • Повишават силата и енергията в организма;
 • Помагат за цялостно подобрение на здравето.

Терапията с магнити е идеална инвестиция във вашето здраве, която може да доведе до по-добър живот за вас, както и намаляване на нуждата от скъпи лекарства и чести посещения на вашият лекар.

facebook_page_plugin


On Screen Facebook Popup by Infofru

Последвайте ни във Facebook !!!

Close


 Абонирай се за бюлетина и грабни отстъпка!

Абонирай се за нашия бюлетин, и ще получиш код за 10% отстъпка! Очакват те още много изненади :)


MBracelets Фейсбук страница

Вход / Регистрация

Абонирай се

Абонирай се за нашия бюлетин, и ще получиш код за 10% отстъпка! Очакват те още много изненади :)

Свържете се с нас

Мацанов Груп ЕООД

гр. Пловдив, ул. Белица 24

magnitni.grivni@gmail.com

0898203031

Phone call viber contact whatsapp contact send email
© 2011-2019 Магнитни гривни за високо кръвно. All Rights Reserved.
Designed by Angel Matsanov